100% ADD Blog

Even een dag voor mezelf

Een doordeweekse update.

Er gebeuren zo verschikkelijk veel dingen in het leven van een AD/HD'er

Even een update.

Ik heb vandaag een dag vrij. Hoewel dat is betrekkelijk. De afgelopen week ben ik voornamelijk druk geweest met zorg voor een mede cursist van de BED (Beginnerscursus Ervarings Deskundigheid) cursus. Ze heeft een regressie en iedereen van de cursus zet zich momenteel in voor haar. Dat is min of meer een voortzetting van de geweldige band die we opgebouwd hebben tijdens de cursus.

Niet iedereen is in staat haar te bezoeken maar ik en een paar anderen zijn dat gelukkig wel. We begeleiden haar waar mogelijk met dingen die ze regelen wil. Gezien het feit dat ze manisch en mogelijk bipolair is is dat niet eenvoudig. Ook een beetje pappen en nat houden en niet te zwaar aan kritiek tillen. Er zijn.

Daarnaast gaan mijn eigen problemen natuurlijk door. Ik kreeg gisteren een brief van het Zadkine met het verzoek een verklaring betaling cursusgeld op te sturen. Lekker weer aangezien Gemeente en UWV nog aan de koffie zitten. Hier krijg ik nou een crisis van, kunnen ze mij straks ook opnemen.

Ook kreeg ik gisteren een aanbod van 8 tot 12 uur werk als ervaringsdeskundige vanuit dezelfde cursus. Ik denk dat ik die naast de opleiding kan doen die maar 19 uur stage en een dag school is. Volgens de kennistest zit ik ruim over het eind niveau van de opleiding dus mag dat geen probleem opleveren. De uren zijn in overleg dus dat zou mooi zijn. Ook is het een beetje een 2e deur om toch naar een baan te rollen asl UWV en gemeente verzaken. De werkgever staat erom bekend goede mensen in de watten te leggen. En ik weet dat ik goed ben in wat ik doe.

Ik ben ook best wel een beetje trots dat ik dit doe. Als ik bekijk waar ik twee jaar geleden stond en waar ik nu sta heb ik afgezien van babystapjes die ik zelf mensen meestal adviseer. Ik denk ook dat iedereen die te maken krijgt met mensen met vooroordelen over mensen in de bijstand gerust even naar mij mogen verwijzen. Ik ben het toonbeeld van een bijstandsrebel die probeert te ontsnappen. En met zekerheid niet de enige.

Vandaag moet ik verder met zaken regelen voor de opleiding en de mogelijke baan. Ik moet mijn huishouden doen en ik wil als er tijd over is nog even aan mijn foto’s werken. Tussendoor een beetje twitteren over de zorg waar vaak de verkeerden het vuur aan de schenen wordt gelegd. Voorlichten, bijstaan. Aan mijn eigen groei werken. Ik ben tenslotte pas 57.

Dialoog & Discussies