100% ADD Blog

Valkuilen in de bijstand die je de nek omdoen.

Boobytraps in de zorg

Als je van maand tot maand leeft en daartussen probeert nergens aan te denken.

Inleiding.

De titel is door een Twitter connectie geschonken. Ik kan zelf geen passendere titel bedenken moet ik eerlijk bekennen. De zorg is een bedrijf vol met boobytraps en met name mensen in de bijstand zijn daar vaak de dupe van. Deels door ‘verwijtbare?’ lethargie, deels door onwetendheid in een bos vol reglementen, deels door op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn. Als ervaringsdeskundige kan ik er van mee spreken en hier het verhaal.

Het doek gaat op.

Ik liep al langere tijd met rugklachten en een voet die niet wil wat ik graag zou willen. Mijn huisarts werd er wanhopig van want men kan niets ontdekken. We hebben röntgen laten maken niets. Ten einde raad kreeg ik twee verwijs brieven, een voor de manueel therapeut en een voor de podoloog. In de veronderstelling dat een verwijsbrief inhoudt dat de zorgverzekeraar betaald ben ik in vol vertrouwen beide gaan opzoeken. Eerst de manueel therapeut. Die was het dichtste bij en kon me misschien een podoloog adviseren. Zo denk ik.

De verrassing

Na het eerste bezoek bij de manueel therapeut kreeg ik een rekening. Die had ik dus niet zien aankomen, bij de intake waren verwijsbrief en gegevens opgenomen en ik dacht dat dat via verzekering en therapeut geregeld zou worden. Ik ben eigenlijk nooit ziek en heb nog nooit een verwijzing gehad waarna ik zelf moest betalen. Maar goed ik had gehoord dat je soms eerst zelf moet betalen en dan het geld kunt terug vragen. Ik ben gaan kijken hoe dat gaat en al snel bleek dat deze kosten niet vergoed werden. Een kleine ramp. In de bijstand heb je niets over en ga je niet naar een therapeut als je die zelf moet betalen. Zorgmijden noemen sommigen dat en willen het strafbaar maken. Voor mensen in de bijstand is het overleven.

De tweede verassing

Bij de podoloog aangekomen werd bij de intake nog grondiger naar mijn zorgverzekering gekeken. Er was zelfs even paniek omdat ik ‘niet gevonden’ kon worden. Maar uiteindelijk daar was hij dan. Nu stoot een ezel zich in het algemeen enz. Maar deze dus wel. In de veronderstelling dat na een diagnose van artrose de benodigde steunzolen wel vergoed worden heb ik niet verder gevraagd. Stom besef ik nu, het zal me ook niet weer gebeuren.

Tijden de tweede afspraak met de podoloog zelf uitgebreid gesproken over mijn ervaring met manueel therapeut en wat dat voor mij betekend. Ik kreeg zolen aangemeten en heb die op een latere afspraak opgehaald. Daarbij is een nieuwe afspraak gemaakt om te kijken hoe het gaat.

Weer die steen.

En ja hoor enkele dagen daarna dwarrelt er een rekening binnen, of ik maar even betalen wil. De schrik slaat me om het hart, dit moet ik ook zelf betalen? Bij de zorgverzekeraar nagekeken. Ja. Kosten zijn voor mij. Die dag was dus voor mij meteen afgelopen. Twee van die vergissingen kun je je in de bijstand niet veroorloven. Alles bij elkaar zo’n 400 euro waarvan ik heel eerlijk moet zeggen dat ik die niet had besteed als ik het geweten had. Ik heb met de manueel therapeut een afbetalingsregeling kunnen treffen. De podoloog wilde ik er bij de volgende afspraak, 24 april, op aanspreken en om een betalingsregeling vragen.

De aasgieren.

Op 19 april vind ik een brief in de brievenbus van DirectPay. In die brief die 30 maart gedateerd is wordt ik verzocht binnen 15 dagen de rekening van de podoloog te betalen of ik krijg incassokosten van 40 Euro er bovenop. Even denken. gedateerd 30 Maart, 15 dagen, het is de 19de. Wel potverdorie (ik dacht wat anders maar ik houdt het netjes.) van wanneeris die brief dan? Ik weet zeker dat ik voor Pasen nog de brievenbus geleegd heb. Maar op de envelop staat alleen een sorteerstempel en geen datum. Googelen naar een mogelijkheid die uit dat stempel te halen levert op, dat meer mensen met dit probleem lopen. Iedereen die een dergelijk stempel gebruikt kan zonder problemen zijn brieven terug dateren. Kassa. Ik lijk in de aap gelogeerd.

DirectPay is meedogenloos.

ik heb meteen DirectPay gebeld. Ik heb uitgelegd dat ik helemaal nog niet klaar ben met de podoloog en de datum op hun brief merkwaardig vind. Verder dan een, dat is een probleem voor KPN en ik moet dan maar bij KPN claimen, kom ik niet. (OOK IK HEB HET GESPREK OPGENOMEN beste DirectPay.) De meedogenloze geldgieren willen afpersen. Mijn argument dat volgens Nederlands recht de afleverdatum telt en niet de dagtekening (feit) wordt van tafel geveegd. Mijn argument dat ik nog niet tevreden ben met het geleverde is ook van geen betekenis. Betalen en die 40 euries die pakken we ook.

Wat je dan voelt

Is machteloosheid. Je staat tegen een muur te praten. Incassobedrijven hebben maar een doel. MMF noemden we dat vroeger. Make Money Fast. Mensen die geld verdienen volgens het principe Ebenezer Scrooge. Mensen die zwelgen in hun vermeende morele gelijk. Zo’n incasso brief staat dan ook vol met verwijzingen naar geldend recht en rechtelijke stappen en het falen van de schuldenaar. Men gaat op een stoel zitten waar men als laatste recht op heeft als partij in een geschil. Op de stoel van de rechter. En vanaf die stoel, met een middeleeuws gepoederde pruik, trekt men van leer tegen de vijand. Barbertje moet hangen

Wat moet je doen

Je kunt niets doen. Je hebt een bijstandsuitkering. 19de is al eind van de maand. En al met al is dit vreselijk onredelijk. Men vraagt contact op te nemen maar waarvoor eigenlijk? Om de zaak te bespreken? Te kijken wat er aan de hand is? Een oplossing te vinden? Niets van alles wat ik inbreng schijnt ze te interesseren. ik leg me er bij neer en besluit het eerst met de podoloog te bespreken die ik als een warm en hartelijk persoon heb ervaren.

Klomp Barst

2 dagen later ligt er weer een brief ik krijg de kans om 75% van de incassokosten te besparen als ik binnen 15 dagen betaal. Blijkbaar heeft men helemaal niets begrepen van mijn verhaal aan de telefoon. Saillant detail, deze brief kost ook nog eens 10 euro administratie kosten. Er zit zelf nog iets bij met 0,21 cent nominale kosten. Ik ben moe ik wil niet meer en schrijf ze nu een lange email waarin ik het nog eens allemaal uit de doeken doe. Ik maak duidelijk dat ik eerst met de podoloog ga praten, dat ik best bereid ben te betalen en dat ook in termijnen zal doen en maak ze meteen een eerste termijn van 40 Euro over. Ook schrijf ik erbij dat ik het uitermate verwerpelijk vind wat ze doen of eigenlijk vooral hoe ze het doen en dat ik geen cent meer zal betalen dan de oorspronkelijke rekening. DirectPay Services B.V. kan wat mij betreft de moord steken.

De podoloog

Heb ik vandaag gesproken en deze neemt contact op met DirectPay. Men was duidelijk niet te spreken over de starre en pragmatische aanpak. DirectPay en andere in de zorg actieve incassobureau’s hebben denk ik een probleem in de toekomst. Waar je dit soort praktijken in de autohandel misschien gangbaar kunt toepassen is de werkwijze in de zorg absoluut abject. Zorgverleners weten dat. En ik kan me voorstellen dat er vandaag of morgen een concurrent op gaat inspelen. Als je dan gaat kijken om welke bedragen het hier gaat zou dat nog wel eens zeer kunnen gaan doen. En geloof me, met sardonisch genot zie ik dat tegemoet.

Een oplossing.

In Duitsland is het bij de wet geregeld dat hulpverleners de patient op de hoogte stellen van kosten die gemaakt worden buiten de verzekering voor ze aan een behandeling beginnen. Dit zou in Nederland veel leed kunnen voorkomen denk ik zo. Misschien dat met deze sugestie deze blog een paar boobytraps kan opruimen.

Tot slot

Zowel de podoloog als de manueel therapeut, die net zo tegemoetkomend was, noem ik niet bij naam. Dat kan helaas tegenwoordig vaak niet meer. Maar ik wil ze met deze blog wel even bedanken en laten weten dat ik blij ben dat in de zorg in Nederland een wind waait die tzt het tij kan doen keren. Als we ons er maar allemaal voor inzetten. Ik ben er zeker van dat het voor hen net zo leerzaam is geweest als voor mij en dat de put meteen met dit kalf (Ce moi) gedempt is.

Update

Zonder enig aantoonbare aanleiding kreeg ik vandaag 7 juni weer een naar 1 juni terug gedateerde brief van DirectPay. Zal wel aan de post liggen he? Binnen 7 dagen na dagtekening even hele bedrag betalen of anders. Anders wat? Inmiddels nog maar 100€ open. Dus wat willen jullie bloedzuigers. Naar de rechtbank in de hoop nog wat geld af te persen? Ik betaal als afgesproken 40€ per maand en dat is het. Leg maar aan de rechter uit waarom je daar een dingetje van wil maken.

NB: Deze kwam ik vandaag 26/4 tegen. You Thought It Was An Urgent Care Center, Until You Got The Bill

BLOG
bijstand deurwaarders schulden blog

Dialoog & Discussies