100% ADD Blog

De gemeente neemt me niet serieus.

De weg naar een opleiding 4.

Hallo wachtkamer daar ben ik weer.

Table of Contents

Update

Bij de gemeente heb ik een nieuwe coördinator en ik kom net van een kennismakingsgesprek op mijn stageplek. Het wordt nu spannend.

Gemeente

Ik heb maandag contact opgenomen met de gemeente en werd naar een nieuwe contactpersoon doorverwezen. Ze blijkt nieuw te zijn want de receptie wist niet over wie ik het had. Maar na wat zoeken was ze er inderdaad volgens hun en ik werd doorverbonden. Dat ging dus mis en ik kreeg al gauw het antwoord apparaat van haar mobieltje. Dus heb ik gevraagd me terug te bellen.

Ondertussen even naar Leiden heen en weer gefietst om te kijken waar mijn stageplek zich bevindt. Toen ik bij thuiskomst nog niet terug was gebeld heb ik nog maar eens gebeld. Zelfde procedure en weer niet terug gebeld. Dus maar een email gestuurd. Mijn oude contactpersoon heeft haar vervolgens de volgende dag gemaild en ja hoor daar had ik haar aan de lijn. Ze had mijn dossier samen met nog een aantal anderen gekregen en moest zich eerst even ‘inlezen’ daar is wat tijd voor nodig en daarom konden we dus pas voor komende dinsdag een afspraak maken.

Echt gemeente? Werken jullie zo? Je mept een paar dossiers op het buro van ‘de nieuwe’ met de boodschap zoek het maar uit? Terwijl je weet dat ik op een cruciale beslissing zit te wachten? Of heb je het te druk met The Mall of the Netherlands om je met burgers te bemoeien. Een van mijn plichten in de bijstand is ‘ALLES’ te doen om aan het werk te komen. Daar ben ik nu 1,5 jaar druk mee bezig geweest zonder een enkele vorm van ondersteuning of begeleiding van jullie kant. Gek genoeg wordt ik de hand op houder genoemd.

Stage

Vandaag op mijn mogelijke stageplaats kennis kunnen maken met een aantal toekomstige collega’s Dat lijkt positief uitgevallen. In ieder geval wordt er een gesprek met coördinator geregeld wat IMHO betekend dat het team mij accepteert. Dat is van belang omdat een FACT team vooral een organische structuur heeft. Door de vergevorderde samenwerking ontstaat ook een afhankelijkheid van elkaar waar de effectiviteit van het team beïnvloedt wordt door de onderlinge verhoudingen.

Het team is vrij klein en tegen de tijd dat ik begin in september is een deel vertrokken en komen er nieuwe mensen bij. Ook dat heeft meegespeeld bij de beslissing of ze met mij in zee gaan. Maar ik kreeg een verborgen compliment doordat er gezegd werd dat ik in de eerste instantie niet gestuurd was als men mij niet geschikt had gevonden. Ik heb daarop dan ook maar even verborgen gebloosd :-)

Tot slot

Hiermee is voor mij nu alles gedaan wat ik kon doen. Ik heb iedereen die van belang is achter me en moet het nu overgeven aan de gemeente. Dat is best moeilijk want daar waart het spook van een kleine gemene dame in een rolstoel genaamd Jetta Kleinsma. Met haar participatie wetgeving werkt ze iedere vorm van vlucht uit de bijstand tegen. Ik vraag me af of ze niet meer gebaat is bij een heksenbezem dan bij een rolstoel. De neus heeft ze alvast.

Dialoog & Discussies