100% ADD Blog

Waar alleen de gemeente de weg nog blokkeert.

De weg naar een opleiding 3.

Het UWV in een ander licht.

Table of Contents

Update

Het lijkt erop dat ik langzaam een eindfase nader. Ook het UWV lijk ik op mijn hand te hebben. Ik kreeg een goed verslag dat weliswaar wat gedetailleerder had gekund maar vooreerst genoeg zou moeten zijn.

Mijn casemanager bij de gemeente zegt dat een ander zijn zaken overneemt en ik daarom een andere manager krijg.

UWV

Na mijn eerste shock over de kennismaking met het UWV en de initiële feedback blijkt het allemaal toch erg mee te vallen. Ik had vrij snel een reactie en een oproep om voor een gesprek langs te komen. Dat in tegenstelling tot wat men mij dus eerder gezegd had. In feite had ik het gesprek voor ik de ontvangstbevestiging kreeg.

Ik was zonder meer sceptisch na al de negatieve verhalen die ik te horen kreeg. Maar in dezelfde tijd dat men mij geholpen heeft hebben ze ook een protegé van me geholpen en eigenlijk met hetzelfde effectieve en snelle resultaat. Ik heb begrepen dat dat echter nogal verschilt landelijk. Zo wordt Den Haag als je de WC-Eend monitoren geloven mag beoordeeld met een 8.3 door cliënten. Daar sluit ik me bij aan.

Gemeente

De bal ligt dus nu helemaal bij de gemeente. Ik was al gewaarschuwd dat een voor mij positieve beoordeling door UWV niet automagisch 1 betekent dat men in een opleiding gaat investeren. Dat blijft wel knagen en ik weet niet hoe ik reageer als ze ondanks dat alles achter mij staat de zaak afwijzen.

Ik heb ze vanochtend maar weer een email gestuurd omdat ze een eerdere vraag die ik stelde niet beantwoord hebben. Ze hebben me alleen een email gestuurd dat ik een andere manager zou krijgen. Ik heb het idee dat dit toch een van de vele gemeenten is die denkt dat ze alles op een rijtje heeft maar waar toch meer het klok klepel spook waart.

Opleiding

Qua opleiding is alles nu geregeld. Binnenkort kennismakingsdag, de andere cursisten ontmoeten, en komende woensdag is mijn stageplaats aan de beurt. Ik ga daar ter kennismaking een ochtend meedraaien maar aangezien het een FACT-Team betreft waarin ik al heb meegelopen maak ik op dat het meer gaat om introductie bij collega’s. Besnuffelen en keuren dus.

Ik heb van andere afdelingen binnen het bedrijf gehoord, dat stagiaires die worden voorgesteld zelden worden afgewezen. Dus ook dat is in kannen en kruiken. Ik heb dat ook bij de gemeente benadrukt en er op gewezen dat het daarom nu zaak is dat er duidelijkheid komt.

Tot slot

Terwijl ik langzaam aan in rustiger vaarwater kom voel ik de spanning in mezelf toch stijgen. Ik kan moeilijk ophouden eraan te denken. Hoewel dit allemaal bijdraagt aan de ervaring die ik straks op een werkplek kan inzetten bestaat nog steeds de mogelijkheid dat het nooit zover zal komen.

Het wachten iedere keer is slopend. Niet weten wat de volgende stap zal zijn en waar je naartoe gaat. En dan zijn er mensen die het erover hebben dat men mensen naar werk toe wil leiden. Ik vraag me af of dat met een lange of een korte ei is.

  1. Er is me vriendelijk verzocht kenbaar te maken dat het hier geen spelvaud betreft maar een sarcastische vorm van automatisch. Uiteindelijk hebben automatische zaken een vorm van magie over zich omdat ze een eigen leven leiden.

Dialoog & Discussies