100% ADD Blog

Het houdt nog steeds niet op.

De weg naar een opleiding 2.

Close encounters of the first kind. Het UWV.

Update

Het laatste nieuws is dat ik met 99% zekerheid een stageplaats heb. Hiermee heb ik dus nu 2 van de drie hordes die in mijn weg stonden overwonnen.

De school is geregeld en ik heb een stageplaats. Nu de gemeente nog. Zoals je in de vorige blog kon lezen leggen die balken op de weg.

Arbeidsvermogen

De gemeente wil dat ik een verklaring arbeidsvermogen aanvraag. Dat is een herkeuring om te kijken of ik nadat ik eerder ben afgekeurd het werk wat ik wil gaan doen wel aankan. Ik moet daarvoor een aanvraag indienen bij het UWV en als ik dat zelf niet kan??? dan is er zelfs een speciale stichting die me daarbij kan helpen.

Ik heb diezelfde dag 7 april het formulier ingevuld en opgestuurd. Ik wil dit zo snel mogelijk uit de weg hebben nietwaar?

Wachten

Terwijl ik wacht op een reactie realiseer ik me dat ik al die tijd eigenlijk vastzit. Ik kan niet naar mijn dochter aan de andere kant van Nederland, Ik kan niet naar mijn bejaarde moeder die net over de grens woont. Ik moet beschikbaar zijn zodra men tijd heeft.

Erg vervelend maar ik ga er vanuit dat het allemaal wel voor het eind van de maand klaar zal zijn.

Het UWV

Op 1 mei heb ik nog niets van het UWV gehoord. Zou er iets misgegaan zijn? Ik besluit te bellen. Na enige kosten en heen en weer verbonden te worden krijg ik uiteindelijk een juffrouw die me verteld dat het formulier in goede orde is aangekomen en dat ik morgen 2 mei een ontvangst bevestiging kan verwachten.

Eh? Ontvangstbevestiging? Hoezo een ontvangstbevestiging?

De procedure gaat 14 weken duren verteld ze me. Procedure? Ja het duurt 14 weken tot ik een beslissing krijg. Beslissing? Maar moet er dan niet eerst gekeken worden wat er aan de hand is?

Ja als dat nodig is krijg ik daar bericht van.

Ik moet dus 14 weken thuis zitten wachten en daarna nog met de gemeente in de slag terwijl ik begin september met mijn opleiding moet beginnen ??????

Tegenwerking

Dit wisten ze bij de gemeente ook. Dit is pure opzet om mij het begin van de studie onmogelijk te maken. Ze willen liever dat ik in de bijstand blijf dan dat ze geld van de Wmo uitgeven. Het spijt me wel een andere verklaring kan ik niet bedenken. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot. De Gemeente Leidschendam-Voorburg heeft namelijk een perverse prikkel om op dat geld te blijven zitten.

Zie ook:

Onbegrijpelijk ook dat dit 14 weken moet duren. Dat kan toch niet? Je wilt mensen toch zo snel mogelijk aan het werk hebben, vooral als ze dat graag willen? Het UWV geeft aan dat dat is omdat ze iedereen gelijk is en dus gelijk behandeld wordt. Maar niet iedereen is gelijk. Je weet vroeg genoeg in een procedure of iemand werken kan of niet, of hij wil of niet. Dat zijn al 4 verschillende criteria. Daar kan niet naar gehandeld worden? Onzin. Een Fries spreekwoord zegt ‘Kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt er naast.’ Dit gaat een staartje hebben.

Blijf de blog volgen.

Nog een update.

Vandaag 2 mei gebeld door het UWV en een afspraak gekregen. YES. Bedankt UWV. Hoop dat dit het begin van een bloeiende relatie (straks in werk ook) wordt.

Dialoog & Discussies